Hoe koop ik een Baby Wieg

baby wieg

Het basismateriaal van een wieg is het fundament van de hele constructie. Het soort materiaal dat voor de basis van een wieg wordt gebruikt, bepaalt de algehele kwaliteit van de wieg. De basis van een wieg kan van kunststof of hout zijn.

Kunststof wiegbodems zijn goedkoper en zeer duurzaam, maar ze zijn niet zo veilig als houten wiegbodems. Hout is een natuurproduct en absorbeert daarom meer dan plastic, maar het is ook vatbaarder voor bacteriën, schimmel en meeldauw. Daarom worden houten wiegjes ook aanbevolen voor kinderen jonger dan een jaar.

Afmetingen en gewicht

De afmetingen van een babybedje zijn de lengte en de breedte van het bedje. Dit bepaalt de beschikbare ruimte in de kamer waar het wiegje moet komen te staan.

Ook het gewicht van de wieg is belangrijk. Dit bepaalt hoe gemakkelijk het is om de wieg van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Let er bij de aanschaf van een ledikant op dat het gewicht binnen het veilige bereik ligt. U kunt ook een lichter model wieg kopen als u het vaak gaat verplaatsen.

Type matras

Het type matras dat in een wiegje wordt gebruikt, wordt het matras van het wiegje genoemd. De meest voorkomende wiegmatrassen zijn biologisch katoen, polyester en hybride.

Een wiegmatras van biologisch katoen wordt aanbevolen omdat het meer absorbeert en veilig is voor de huid van uw kind. Katoen is ook ademend en veilig voor de luchtwegen van uw kind. Polyester is een synthetisch materiaal en is daarom minder absorberend. Polyester is weliswaar een goedkoper materiaal, maar het heeft niet dezelfde voordelen als katoen. Hybride wiegdekens zijn een combinatie van katoen en polyester. Hybride wiegdekens zijn een goede keuze omdat ze de voordelen van zowel katoen als polyester hebben.

Extra kenmerken om te overwegen.

  • Spiegels – Spiegels op een babybedje zijn een geweldige toevoeging. Zo kunt u uw kind in de gaten houden terwijl het in de wieg ligt.

  • Hoogte en stand – Als u een babybedje wilt dat omhoog of omlaag kan worden gezet, zorg er dan voor dat het product dat u overweegt deze functie heeft.

  • Veiligheidskenmerken – Er zijn een paar veiligheidskenmerken die u kunt overwegen bij het kopen van een babybedje. Deze omvatten zijrails bescherming, valproef dek, valproef latten en een veiligheid-spankraag.

  • Extra opbergruimte – Een paar wiegjes zijn voorzien van extra opbergmogelijkheden. Zo kunt u speelgoed, dekens, enz. bij de hand houden.

  • Verlichting – Een aantal wiegjes heeft een ingebouwd nachtlampje, zodat uw kind ook in het donker rustig kan blijven.

Tips voor het kopen van een wieg.

Als u een baby wiegje koopt, moet u eerst de afmetingen van het wiegje bepalen dat uw baby zal gebruiken. De beste manier om dit te doen is door het wiegje dat u gebruikt gewoon op te meten. De volgende stap is het kopen van een wieg die iets kleiner is dan de huidige wieg. Dit geeft u wat extra ruimte in de wieg die u gebruikt.

Wanneer u een wieg koopt, zorg er dan voor dat u er een koopt die gemaakt is van goede kwaliteit materialen. U kunt een wieg van goede kwaliteit gemakkelijk herkennen aan het gewicht. Een zwaar wiegje zorgt ervoor dat uw baby veilig en gezond is.

Als u een wieg koopt, zorg er dan voor dat u garantie heeft. Dit zorgt ervoor dat u een vervanger heeft als er iets gebeurt met het originele wiegje.Dit zijn de basisprincipes die u moet weten voordat u uw babybedje koopt. Nu is het tijd om de uiteindelijke beslissing te nemen over welk wiegje te kopen.

Comments are Disabled